Ik bied  ambulante begeleiding vanuit KLIKT:

De begeleiding is vooral gericht op jongeren, in de leeftijd van 4 t/m 25 jaar , die vastlopen binnen hun ontwikkeling, wel of niet  in combinatie met het onderwijs. Mijn doel is om met jou stabiliteit te creëren. Om vervolgens weer tot ontwikkeling te komen in hoeverre dat kan. 

Ik werk met o.a.met Brain Blocks, het volle hoofdenboek, kwaliteitenspel en worden wie ik ben.  Ook werk ik  met de methodiek de Lifeboat. Hiermee kan ik je helpen je doel meer duidelijk te krijgen. Verder geeft deze methodiek zicht op het netwerk om je heen.

Na jaren in de jeugdhulpverlening en in het onderwijs te hebben gewerkt denk ik dat we vaak een stap over slaan. Maar al te vaak wordt de hulp buitenshuis geboden. Wat eigenlijk weer een stapje verder weg is van de omgeving waarin de jongere functioneert. De begeleiding zou, in eerste instantie, beter tot zijn recht komen als deze direct aan huis of school wordt geboden en in samenwerking met de omgeving waarin de jongere zich bevindt. Zodat daarna weer verder buitenshuis kan worden gekeken.

De omgeving die bestaat uit; gezin, familie, school, sportclub, hobbyclub, dagbesteding, werkplaats en het sociaal netwerk.

KLIKT staat voor:
Klantvriendelijk:                                                                                                                                                               U kiest voor het inzetten van hulp maar dan moet het wel in u leven passen, zover het kan pas ik me aan bij dat wat bij u past. Het leven gaat verder en het moet geen overbelasting worden op het moment dat er hulp komt.

Laagdrempelig:                                                                                                                                                         

Ik kom graag bij u in huis/school voor de begeleiding  die nodig is. Verder ben ik  professioneel maar ook zeker gewoon een mens waar u altijd bij terecht kunt voor vragen en gesprekken.

Individueel:                                                                                 

Ieder mens is uniek en iedere hulpvraag is anders. Dus u krijgt een traject wat bij u past. Vandaar dat ik individueel werk met jongeren en betrokkenen. Hoe vaak gebeurd het niet dat er vooraf al besloten wordt welke cursus/workshop goed bij uw kind past. Ik zal eerst kijken wie uw kind is en wat er speelt. Ik wil uw kind en de omgeving waarin het leeft, leren kennen, een vertrouwensband opbouwen en vanuit daar een plan van aanpak maken.

Korte lijn:                                                                                                                                                                          Ik werk in eerste instantie alleen en ben ten alle tijden uw aanspreekpunt. Ik ben steeds helemaal up tot date over de situatie en de ontwikkelingen van uw kind.

Toekomst gericht:                                                                                                                                                         En als de begeleiding de gewenste ontwikkeling op gang heeft gebracht, dan gaan we  kijken wat er in de toekomst nog nodig is. Waar zal uw kind nog mee te maken krijgen of wat zijn momenten waar hij nog moeite mee kan hebben? Als een kind vastloopt binnen zijn ontwikkeling uit zich dat op meerdere vlakken.  Ik kijk niet alleen naar het vlak waar het kind op vast loopt ,maar ik kijk verder en breder om herhaling te proberen te voorkomen.